maandag 17 maart 2014

zondigen

Zondigen

We kennen het allemaal wel, je spreekt iets af met jezelf en je houd je er niet aan! Normaal gesproken zou ik het niet zo erg vinden, maar door de verandering van eet gewoonten verandert ook mijn lijf... Elke keer dat ik zondig wordt ik door mijn lijf er aan herinnert waarom ik ben gaan eten zoals ik eet. Zondigen is leuk en lekker, maar ik wordt er vreselijk ziek van.

Wanneer je niet weet hoe het voelt om een te lage suiker te hebben, kun je het je moeilijk voorstellen. De klachten die ik heb worden ook steeds sterker, alsof mijn lichaam steeds minder gewent is aan de koolhydraten waar ik niet tegen kan... Het begint met een misselijk gevoel, ik wordt draaierig en mijn handen gaan tintelen, daarna lijkt het net of ik in een andere dimensie terredcht kom, de wereld gaat om me heen draaien en lijkt als een zee op en neer te gaan van veraf naar dichterbij, mijn pogen sluiten helpt vaak niet, want dan komen er allemaal sterretjes die het zelfde doen... Soms moet ik overgeven, maar vaker val ik uiteindelijk in slaap. Een gezonde slaap is het echter niet.

Nu begrijp je misschien een beetje beter waarom ik met koolhydraat arm eten begonnen ben. Ik kan gewoon niet tegen de hedendaagse suiker. Maar hoe langer ik deze eet gewoonten doe, hoe meer ik merk dat ook andere suikers lastig worden. Werd ik vroeger ziek van brood, maar verder ging het wel. Nu wordt ik ook al ziek van banaan, te zoet drinken en merk ik dat niet alleen het eten van suiker een werking heeft, ook mijn eetritme is heel belangrijk, sla ik een maaltijd over dan gaat het geheid fout. Ik wordt door mijn lichaam als het ware gestraft.

Zelf denk ik niet zozeer dat ik gevoeliger wordt als wel dat mijn band met mijn lijf elke dag sterker wordt en dat ik beter leer aanvoelen wat mijn lijf fijn vind en wat mijn lijf niet fijn vind. Juist dat gevoel ben ik heel blij mee, maar soms...

Zo zijn er een aantal dingen die ik heel erg lekker vind, winegums is er een van, iets dat ik tot nu toe niet heb kunnen weerstaan, van de week had iemand voor mij winegums mee genomen, en dan kan ik het niet laten om ze op te eten. Met alle gevolgen van dien, ik werd na een uur of 2 vreselijk ziek, kon niet meer op mijn benen staan en ben gecrashed op de bank.

Wanneer ik dus zondig wordt ik door mijn lijf meteen gestraft, toch heeft iedereen af en toe behoefte aan iets lekkers, ik ben nu aan het kijken wat ik kan nemen.. mijn zelfgemaakte brood, (heb nu een appel rozijnen versie waarvan ik het recept zo zal delen) maar in de toekomst wil ik eens gaan kijken wat ik in de omgeving van emmerich kan krijgen aan gedroogd fruit en welke fruit soorten goed vallen...

heb jij nog tips voor mij, met betrekking tot suikerloze zoetigheidjes?

Liefs louise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten