vrijdag 27 september 2013

Spinazie soep met gorgonzola en spekjes

Nodig

1/2 e courgette
1 teen knoflook
75 gram magere gerookte spekjes (liefst zonder het vet en heel fijn gesneden)
750 ml melk
1 kippenbouillon tablet
100 gram gorgonzola
een blok spinazie ala creme van 450 gram
peper
olijf olie
bak de spekjes in een beetje olijfolie, (dit doe ik omdat het vet van de spekjes af is, met het vet eraan kun je zonder olie bakken
rasp de courgette met de groffe rasp en de knoflook met de fijne rasp boven de pan en bak die mee tot de knoflook gaat kleuren
dan afblussen met de melk, blok spinazie erin en het bouillon blokje, goed blijven roeren en het blok steeds weer om en om kantelen tot het ontdooit is...
wanneer de soep bijna aan de kook momt de gorgonzola in kleine blokjes toevoegen en goed roeren tot deze is opgelost, daarna op smaak brengen met vers geraspte peper...

de gorgonzola zorgt voor een verdikking van de soep. de courgette zou je weg kunnen laten of kunnen vervangen door een uitje, ik vind hem hier lekker in omdat hij een bite geeft en het dus niet alleen maar romig is maar je naast de spekjes iets te knabbelen hebt....

vind je je soep te zout, dan kun je meer melk toevoegen...
vind je hem te flauw kun je bouillon blokje, zout , of kas toevoegen...

laat me weten hoe je hem vind, ik vind hem hemels!
liefs louise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten